Pizzatészta-receptet ezerszám találunk a neten és a szakácskönyvekben, de ezek legtöbbje nem az igazi. Túl puha, túl kemény, sületlen, hólyagos, túl vékony stb. Közkívánatra közlöm a sajátomat (igaz, nem én találtam ki, valamikor a kenyérsütő géphez mellékelték), olaszos, alul ropogós, összességében mégis puha... 30x40 cm-es méretben sütöm - az adag pont ehhez való -, hagyományos sütő legfelső rácsán, 20 percig.
Hozzávalók:
300 ml víz, 3/4 TK só, 1 EK olaj, kb. 500 g liszt, 2 TK cukor, 1 cs. szárított élesztő
Elkészítés:
Kenyérsütő gép "tészta" programja végén kivesszük, elnyújtjuk, olajozott tepsire tesszük, 10 percig kelni hagyjuk, rátesszük a feltétet, sütjük. Gép nélkül ugyanolyan jó: dagsztjuk, kelesztjük, a folytatás ugyanaz.