Nincs falusi blog pogácsa nélkül :)
A legjobb sajtos pogácsa receptem következik! Nagyon finom melegen, de másnap is, ha marad belőle... Íze és állaga távol áll a bolti "sajtos", morzsálódó, kemény és sós csodákétól... ez finom és puha.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 25 dkg margarin (a recept szerint, de én 20 dkg vajjal készítem, mert nem eszünk margarint), 15-20 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 1 dkg só, kevés tej, egy csipet cukor. A kenéshez a tojások fehérjét használom.
Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben, kevés cukorral felfuttatom, hozzákeverem az összes többi hozzávalóhoz. 2 órát (de lehet többet is) pihentetjük, kiszaggatjuk, megkenjük és sütjük.