Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gomba
2 ek. vaj
2 ek. liszt
1/8 L tejszín
1/8 L fehérbor
só, bors
1 tojás
40 dkg főtt sonka (8 szelet)
két kis paradicsom
7,5 dkg reszelt ementáli sajt
petrezselyem ízlés szerint
Mi illik hozzá?
Ropogós saláta fűszeres öntettel. Barna kenyér.
Elkészítése:
A felszeletelt gombát rövid ideig vajban pirítjuk, majd kivesszük belőle. Lisztet keverünk a zsiradékba, fehérborral és tejszínnel felöntjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük, és hozzákeverjük a gombát és a tojást.
Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle, és sütőformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk.
Megszórjuk sajttal. Az előmelegített sütő felső részébe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle, és sütőformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk.
Megszórjuk sajttal. Az előmelegített sütő felső részébe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Köszönet a receptért!