ÚJKENÉZI BLOG - www.ujkenez.blog.hu

FONTOSABB TELEFONSZÁMOK: ISKOLA:06-20-478-6211 ÓVODA/KONYHA: 06-20-340-8280 ÖNKORMÁNYZAT/KÖRJEGYZŐSÉGI HIVATAL: 06-20-292-7502 ORVOSI RENDELŐ: 06-20-408-6722 VÉDŐNŐ: 06-20-229-0198 GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT: 06-20-229-0178

Music Box

Mai névnap(ok)

Időjárás

Linkblog

Linkblog

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

RECEPT - Sonkás gombóc

2008.09.25. 19:17 :: Putnokiné

HOZZÁVALÓK:

3 szikkadt zsemle

30 dkg liszt

20 dkg főtt, füstölt sonka

1 nagy főtt burgonya

2 tojás

2 dl tej

4 ek olaj

1 csapott tk só

törött fekete bors

3 szelet bacon szalonna

2 dl

ELKÉSZÍTÉS:

A zsemléket apró kockákra vágjuk, majd az olajon barnára pirítjuk. Ezután azonnal ráöntjük a tejet, és jól átkeverjük. Mély tálban felverjük a tojásokat, ráöntünk 1 dl vizet, és megsózzuk, megborsozzuk. A lisztet rászórjuk, majd a tésztát összekeverjük. A meghámozott főtt burgonyát és a sonkát ledaráljuk, ezután hozzáadjuk a tésztamasszához. Végül belekeverjük a tejes zsemlét, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Sós vizet forralunk, amelybe bemártott evőkanállal formázott, nagy gombócokat engedünk óvatosan. 14-16 percig kis lángon főzzük. (Ha a próbagombóc közepe még nem főtt át, még egy kicsit tovább folytatjuk.) A kész gombócokat tepsibe rakjuk egymás mellé. A baconszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és zsírjára kisütjük. A tejfölt összekeverjük a szalonnazsírral, és meglocsoljuk vele a gombócokat, a pörcöt pedig a tetejükre szórjuk. Forró sütőben 10 percig erős lángon pirítjuk.

komment

Címkék: receptek

süti beállítások módosítása