A tésztához: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, 2 kockacukor, 1 citrom reszelt héja, só
A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor
A kenéshez: 2 dkg vaníliás cukor, 1/2 dl tej
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az 1 dl langyos, kockacukorral édesített tejben felfuttatott élesztőt. Fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú legyen, tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk, kétszeresére kelesztjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a citromhéjat, egy csipet sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
Lazán átgyúrjuk, liszttel meghintett konyharuhán kb. 1/2 cm vastag, téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük a cukorral habosra kevert vajjal. A széleken kihagyunk 2-2 centimétert. Nem túl szorosan feltekerjük és 3-4 centiméter széles darabokra vágjuk. (Nekem kb. 10 db 'rózsa' lett.) Vágott felületükre fordítva alul egy kicsit összenyomjuk, és kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába, egymástól kis távolságra körkörösen lerakjuk. Letakarjuk és langyos helyen újólag a kétszeresére kelesztjük, előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
A felforrósított tejben feloldjuk a vaníliás cukrot. Kivesszük a tésztát a sütőből, megkenjük-locsoljuk vele a tetejét, és már csak 5 percre tesszük vissza a sütőbe, míg szép pírt nem kap. A formában hagyjuk langyosra hűlni, lehúzzuk a tortakarikát, tálra csúsztatjuk, és így kereken, tortaszerűen kínáljuk.