Hozzávalók:
kész canelloni tészta (én legalábbis nem bajlódom vele)
A töltelékhez:
20 dkg darált hús
3 ek reszelt sajt
3 ek apróra vágott hagyma
3 ek tejszín
3 ek aprított petrezselyem
só
oregánó
bors
A mártáshoz (de kész, ízesített paradicsommártás is lehet az alap, akkor csak sajt kell hozzá):
20 dkg aprított, hámozott paradicsom
3 ek paradicsompüré
2 ek vágott hagyma
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 tk cukor
só
bazsalikom
bors
Elkészítés:
A töltelék anyagait összekeverjük, a tésztacsövekbe töltjük (tupperes gömbbel a legkönnyebb). A mártáshoz valókat összeturmixoljuk. A megtöltött tésztákat (nem kell előtte kifőzni!) tűzálló tálba fektetjük, ráöntjük a mártást. Megszórjuk sajttal. 8-10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.