ÚJKENÉZI BLOG - www.ujkenez.blog.hu

FONTOSABB TELEFONSZÁMOK: ISKOLA:06-20-478-6211 ÓVODA/KONYHA: 06-20-340-8280 ÖNKORMÁNYZAT/KÖRJEGYZŐSÉGI HIVATAL: 06-20-292-7502 ORVOSI RENDELŐ: 06-20-408-6722 VÉDŐNŐ: 06-20-229-0198 GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT: 06-20-229-0178

Music Box

Mai névnap(ok)

Időjárás

Linkblog

Linkblog

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egy jeges koktél?

2010.07.17. 13:02 :: Putnokiné

A kedvenceim:

Mojito:

 

Hozzávalók: 5 cl fehér rum, 3 cl lime-lé, 6 mentalevél, 2 bárkanál nádcukor, ásványvíz (vagy gyömbér üdítő), jég

 

Elkészítés: A lime gerezdeket pohárba tesszük, hozzáadjuk a 2 bárkanál nádcukrot és egy kevés ásványvizet majd erősen megtörjük, ezután hozzáadunk 3 db mentalevelet és megkeverjük a pohár tartalmát. Mikor elkevertük hozzáadjuk a jeget, a rumot, a maradék mentalevelet, majd feltöltjük ásványvízzel és a bárkanállal alaposan újra megkeverjük. Díszítéshez használjunk mentaágat, lime cikkeket.

Costa Del Sol:

 

Hozzávalók: 5 cl fehér rum, 2 cl vermut (édes), 1,5 cl cukorszirup, 1 cl citromlé, ásványvíz, jég

 

Elkészítés: Töltsük pohárba a rumot, a vermutot, a cukorszirupot és a citromlevet, keverjük meg bárkanállal, majd töltsük fel ásványvízzel és ismét keverjük meg. Díszítéshez használjunk citromszeletet.

 

Gin Fizz:

 

Hozzávalók: 5 cl gin, 3 cl lime-lé, 1 cl cukorszirup, ásványvíz, jég

 

Elkészítés: A hozzávalókat, az ásványvíz nélkül, shakerben jéggel összerázzuk, pohárba töltjük. Ezután az italt feltöltjük ásványvízzel. Díszítéshez használjunk citromszeleteket.

 

komment

Címkék: receptek

süti beállítások módosítása